Pesan *

Cari Blog Ini

Vi Live Tandeloos Psv Moet Flink Achtervolgen Na Rust

VI Live: tandeloos PSV moet flink achtervolgen na rust

PSV wacht al vijf wedstrijden op een zege en kwam vrijdagavond tegen FC Emmen opnieuw niet verder dan een gelijkspel. In eigen huis speelde de Eindhovense club met 1-1 gelijk. De Eindhovense club speelde een uur lang met een man meer, maar wist alsnog niet te winnen.

PSV begon stroef aan de wedstrijd en had moeite om kansen te creëren. Emmen was juist gevaarlijker en kreeg in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden. Zo kopte Rui Mendes een voorzet van Glenn Bijl net naast.

Na een half uur spelen kreeg PSV een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Mauro Júnior was binnen het strafschopgebied onderuit gehaald door Miguel Araujo en scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Luuk de Jong schoot de penalty echter naast.

Rood voor Emmen

Vlak voor rust kreeg Emmen een domper te verwerken toen Bijl zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De aanvaller had eerder al geel gepakt voor een overtreding op Olivier Boscagli en kreeg nu zijn tweede kaart voor een handsbal.

PSV ging na rust op zoek naar de openingstreffer en kreeg die ook snel. In de 51e minuut kopte De Jong een voorzet van Xavi Simons binnen. De Eindhovenaren leken daarna door te drukken, maar Emmen kwam verrassend langszij.

Invaller Richairo Živković schoot in de 68e minuut een vrije trap diagonaal binnen. PSV probeerde daarna nog wel de winnende treffer te maken, maar slaagde daar niet in. Zo bleef de stand steken op 1-1.

Conclusie

PSV wacht al vijf wedstrijden op een zege en lijkt in een vormcrisis te zitten. De Eindhovenaren hebben nog altijd een punt achterstand op koploper Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben nog een wedstrijd tegoed.

Emmen pakte een verdiend punt tegen PSV en mag terugkijken op een goede prestatie. De Drentse club staat nu op de twaalfde plaats in de Eredivisie.